Hárman meghaltak koronavírusban

Több mint kétszáz az új fertőzöttek száma.  

2023. május 24., 09:31

Szerző:

A múlt héten 225 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 716-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt három beteg, így az elhunytak száma 48 868-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 151 299, az aktív fertőzöttek száma pedig 2549-re csökkent. Jelenleg 165 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus ellen beoltottak száma közel hat és fél millió, közülük 6,2 millió a második, majdnem négy millióan a harmadik, több mint négyszázezren pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

Magyarországon a járvány hosszú ideje mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MORCILLO / BSIP VIA AFP)