Hann Endre elmondta, kit lát a választás esélyesének

A Medián közvélemény-kutató igazgatója szerint óriási mozgósítási csata várható. 

2022. március 22., 09:55

Szerző:

„Egyértelmű, hogy kétesélyes a választás” – mondta Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója a 444-nek. A Medián mérései a magyar közvéleménykutató cégek közül a legmegbízhatóbbak, ők mérték 2018-ban a Fidesz kétharmados győzelmét.

Hann szerint a 2022-es választás során sokkal szorosabb versenyre számít, mint négy éve, de 

a Fidesz győzelmét valószínűbbnek tartja.

Az igazgató elmondta: az előválasztás még az ellenzék erősödését és sikerét mutatta, de azóta a Fidesz erősödése volt a jellemző tendencia. Hann szerint azt jelenleg még nem tudni, hogy a háború hogyan hat majd a választások kimenetelére. 

Az igazgató közölte: a választásig hátralévő időszak óriási mozgósítási csata lesz.

(Kiemelt kép: Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató intézet vezetője tart előadást a Republikon Intézet által szervezett, Pártok félidőben című konferencián, az A38 Hajón. Fotó: Beliczay László/MTI)

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.