Hann Endre: Annyira abszurd, amit az Elkxrtukban állítanak, hogy épeszű ember nem hiheti el

A közvéleménykutató nem elégedett a Gyurcsány-filmben való megjelenítésével.

2021. október 29., 11:16

Szerző:

Hann Endre a HVG-nek adott interjújában reagált az Elk*rtuk című filmben való ábrázolására. Állítása szerint botrányosra sikeredett az alkotás, mert mindig vigyázott a közvéleménykutató cége, a Medián függetlenségére.

„Annyira abszurd az egész, hogy épeszű ember nem hiheti el. [...] Olyan mértékű hitelrontásról van szó, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni”

– fogalmazott a szociálpszichológus.

„Miért lettem én ilyen fontos a Fidesznek? Talán a kormányközeli közvélemény-kutatók menedzseltek be bosszúból a filmbe, mert annyiszor igazam lett velük szemben? Vagy Karácsony Gergely lejáratásához kellett rólam, az akkori főnökéről és munkahelyéről hazug mesét kitalálni, mintha a politika alakítói lettünk volna?

Azért különösen botrányos ez, mert mindig nagyon vigyáztam a Medián függetlenségére” – értékelte Hann Endre a Gyurcsány-filmet.

Hozzátette: azért is zavarja a film, mert szerinte, ha egy közvéleménykutatót elkönyvelnek az egyik politikai oldalra, akkor a másik oldal már kevésbé fog szóba állni vele és így egy idő után nem tud majd pontos méréseket közölni.

„A kilencvenes években szinte minden pártnak, a Fidesznek is dolgoztunk, ugyanis akkor még nem volt szétszakítva az ország és a szakma” 

– mondta a szakember. Kiemelte: szerinte senki sem tudna olyan mérésüket elővenni, amelyet valakinek az érdekében hoztak ki.

(Kiemelt kép: Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató intézet vezetője tart előadást a Republikon Intézet által szervezett, Pártok félidőben című konferencián, az A38 Hajón. Fotó: MTI / Beliczay László)

 

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.