Hann Endre: Annyira abszurd, amit az Elkxrtukban állítanak, hogy épeszű ember nem hiheti el

A közvéleménykutató nem elégedett a Gyurcsány-filmben való megjelenítésével.

2021. október 29., 11:16

Szerző:

Hann Endre a HVG-nek adott interjújában reagált az Elk*rtuk című filmben való ábrázolására. Állítása szerint botrányosra sikeredett az alkotás, mert mindig vigyázott a közvéleménykutató cége, a Medián függetlenségére.

„Annyira abszurd az egész, hogy épeszű ember nem hiheti el. [...] Olyan mértékű hitelrontásról van szó, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni”

– fogalmazott a szociálpszichológus.

„Miért lettem én ilyen fontos a Fidesznek? Talán a kormányközeli közvélemény-kutatók menedzseltek be bosszúból a filmbe, mert annyiszor igazam lett velük szemben? Vagy Karácsony Gergely lejáratásához kellett rólam, az akkori főnökéről és munkahelyéről hazug mesét kitalálni, mintha a politika alakítói lettünk volna?

Azért különösen botrányos ez, mert mindig nagyon vigyáztam a Medián függetlenségére” – értékelte Hann Endre a Gyurcsány-filmet.

Hozzátette: azért is zavarja a film, mert szerinte, ha egy közvéleménykutatót elkönyvelnek az egyik politikai oldalra, akkor a másik oldal már kevésbé fog szóba állni vele és így egy idő után nem tud majd pontos méréseket közölni.

„A kilencvenes években szinte minden pártnak, a Fidesznek is dolgoztunk, ugyanis akkor még nem volt szétszakítva az ország és a szakma” 

– mondta a szakember. Kiemelte: szerinte senki sem tudna olyan mérésüket elővenni, amelyet valakinek az érdekében hoztak ki.

(Kiemelt kép: Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató intézet vezetője tart előadást a Republikon Intézet által szervezett, Pártok félidőben című konferencián, az A38 Hajón. Fotó: MTI / Beliczay László)

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.