Halottnak nyilvánítottak egy győri férfit, aki még él

Kovács Lajos augusztusban kapott agyvérzést, de túlélte és felgyógyult.

2021. október 16., 07:37

Szerző:

Zárolták egy győri férfi bankszámláját, az ügyintéző szerint ugyanis halottnak nyilvánították – derült ki az RTL Klub híradójából. A férfi arról számolt be, hogy néhány napja már a nyugdíját sem kapta meg. A kormányhivatal azóta sem adott tájékoztatást, hogyan történhetett ilyen. 

Kovács Lajos öt éve lett tüdőrákos, ekkor légzőszerve felét ki kellett operálni. Azóta rokkant nyugdíjából, egyedül él a férfi. Augusztusban agyvérzést kapott, melynek következtében több mint egy hétig kezelték a neurológián, amit három hét rehabilitáció következett. Azt nem tudni, hogy ennek lehetett-e köze ahhoz, hogy halottá nyilvánították. A férfi elmondta, nagyon megviseli a kialakult helyzet, és egyedül a baráti kölcsönök miatt tud megélni. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.