Halottnak nyilvánítottak egy győri férfit, aki még él

Kovács Lajos augusztusban kapott agyvérzést, de túlélte és felgyógyult.

2021. október 16., 07:37

Szerző:

Zárolták egy győri férfi bankszámláját, az ügyintéző szerint ugyanis halottnak nyilvánították – derült ki az RTL Klub híradójából. A férfi arról számolt be, hogy néhány napja már a nyugdíját sem kapta meg. A kormányhivatal azóta sem adott tájékoztatást, hogyan történhetett ilyen. 

Kovács Lajos öt éve lett tüdőrákos, ekkor légzőszerve felét ki kellett operálni. Azóta rokkant nyugdíjából, egyedül él a férfi. Augusztusban agyvérzést kapott, melynek következtében több mint egy hétig kezelték a neurológián, amit három hét rehabilitáció következett. Azt nem tudni, hogy ennek lehetett-e köze ahhoz, hogy halottá nyilvánították. A férfi elmondta, nagyon megviseli a kialakult helyzet, és egyedül a baráti kölcsönök miatt tud megélni. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.