Halálos gázolás miatt késnek a vonatok

Halálos gázolás történt Vecsésnél hétfő reggel, ezért késnek a vonatok a nyíregyházi és a szegedi vonalon.

2024. január 22., 10:52

Szerző:

Halálos gázolás történt Vecsésnél. A budapesti Nyugati pályaudvarról Debrecenbe tartó Cívis InterRégió vonat gázolt, a helyszínelés végéig – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Pestszentlőrinc és Vecsés között – közölte a Mávinform a honlapján.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon 20-30, esetenként 30-50 perccel nőhet a menetidő.

Rövidebb útvonalon közlekedő vagy kimaradó járatokra is számítani lehet a ceglédi vonalon – tudatta a Mávinform.

Frissítés: 11:15-re befejeződött a baleseti helyszínelés Vecsésnél, így ismét két vágányon haladnak a vonatok Pestszentlőrinc és Vecsés között. Fokozatosan csökkennek a késések, kora délután helyreállhat a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és Budapest-Cegléd-Szeged vonalon.

 

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Merész Márton)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.