Halálos fenyegetést kapott a Hír TV egyik munkatársa

Apáti Bence nem tesz feljelentést, csak kíváncsiságból osztotta meg a fenyegető üzeneteket.

2021. július 26., 19:50

Szerző:

Fenyegető üzeneteket kapott a Hír TV egyik munkatársa. Apáti Bence a Facebookon tette közzé, hogy valaki azt írta neki, levágja a fejét. Az újságíró hozzátette, nem tesz feljelentést, mert szerinte komolytalan az ügy. Ugyanakkor Apáti Bence azt is leírta, hogy kíváncsiságból osztotta meg a fenyegető üzeneteket.

A Facebookon osztotta meg Apáti Bence, milyen fenyegető üzeneteket kapott. A Hír TV munkatársa 2019-ben is és néhány napja is kapott gyűlölködő, fenyegető üzeneket ugyanattól a Facebook-felhasználótól. Egyik alkalommal ezt kapta: „Akkor tennél jót az országgal, ha megdöglenél az összes Hír TV-sel együtt”. Július 24-én pedig ezt: „Le fogom vágni a fejed rühes fideszes kutya, pedofil drogos buzi anyádat meg, ledarállak”. Apáti Bence azt írta: „nem teszek feljelentést, komolytalan az ügy”.

Apáti Bence egyébként azt is írta, hogy kíváncsi arra, vajon erről az ügyről ír-e a „függetlenobjektív sajtó”, mert szerinte korábban, amikor a sajtó beszámolt arról, hogy Kálmán Olgát halálosan megfenyegették, és a DK-s politikus feljelentést tett, azt Apáti Bence szerint „politikai okokból írták meg”. „Komolytalan az ügy, Kálmán Olga esetében is az volt, csak azért mutattam meg, mert egyrészt kíváncsi vagyok, hogy ebben az esetben is működni fog-e a függetlenobjektív sajtómunkatársakra jellemző kettős mérce” – fogalmazott az újságíró. Hozzátette: ők (jobboldaliak) is kapnak fenyegető üzeneteket.


Kálmán Olga május 4-én tett feljelentést, mert halálosan megfenyegették Facebookon. Egy férfi azt írta neki, hogy kiirtja a családját, valamint trágár és gyűlölködő üzenetekkel is bombázta. Kálmán Olga fenyegetőjét végül elkapta a rendőrség. A férfi később azt mondta, küldetést teljesített, amikor vállalhatatlan dolgokat írt politikusoknak. De befejezi, többet nem csinál ilyet.

(Kiemelt kép: Apáti Bence táncművész, publicista 2019. december 17-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)