Halálos baleset történt az M5-ös autópályán Újhartyánnál

Egy ember meghalt, miután egy román és egy magyar autó összeütközött csütörtök hajnalban az M5-ös autópályán Újhartyánnál.

2023. szeptember 21., 07:57

Szerző:

 

A a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a két személygépkocsi egy útfelújítás miatt kialakított terelésnél ütközött össze, a balesetben egy 63 éves ceglédi férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség a forgalmat tereli, a torlódás több kilométeres – tették hozzá.

Az Útinform közlése szerint a járművek a sztráda Budapest felé tartó sávjában karamboloztak, de torlódásra mindkét irányban számítani kell.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: 168.hu arhív)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.