Hadházy Ákos elképzelte, Orbán Viktor és Rogán Antal hogyan agyalták ki a népszavazást

A független képviselő szerint a kormány kevésnek érezte az emojis kampányt a figyelem eltereléséhez.

2021. július 21., 19:34

Szerző:

Hadházy Ákos a Facebookon írta le, hogyan képzeli el a Rogán Antal és Orbán Viktor közötti népszavazásról szóló ötletelést. A független képviselő szerint a kormány az új népszavazással csak a Pegasus-botrányról akarja elterelni a figyelmet. A képviselő képzeletében így játszódott le a miniszterelnök és kabinetfőnöke megbeszélése:

„- Hú, főnök, valami nagyot kell villantani, nem lehet, hogy a közbeszédet eluralja ez a Pegasus megfigyelési botrány. Az idióta konzultációs emojikat kevésnek érzem ez ellen.
- Te Tóni, ne indítsunk egy népszavazást is tele undorító hazugságokkal?
- Ez remek ötlet főnök, már írom is a kérdéseket.”

Hadházy Ákos szerint az ellenzéknek a lehető leghatározottabban kell elmondania a választóknak, hogy a népszavazás „a világ egyik legrosszabb járványkezelése, 30000 halott és összeomlott egészségügy után, 8 hónappal a választások előtt” csak egy figyelemelterelő kampányfogás. A képviselő szerint bojkottálni kell a népszavazást, és utána többet nem szabad róla beszélni.

(Kiemelt kép: 2021.03.02. Hadházy Ákos, politikus, független országgyűlési képviselő. fotó: Dimény András)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.