Ha nem lett volna elég a STOP kampányokból, a Jobbik is elindított egyet

Ők a benzináremelést akarják megállítani.

2021. október 25., 15:34

Szerző:

Stop gázáremelés! névvel indított petíciót a Jobbik, amelynek – ahogy a neve is mutatja – az a célja, hogy megállítsák a folyamatos gázáremelést. A petícióról a Jobbik elnöke posztolt közösségi oldalán.

A párt azt szeretné elérni, hogy a kormány a jelenlegi rendkívüli helyzetben engedje el az üzemanyag jövedéki adóját. Ahogy korábban már írtunk róla, a 95-ös benzin átlagára hamarosan átlépi az 500 forintos lélektani határt. A benzin bruttó 5 forinttal emelkedik, míg a gázolaj átlagára nem változik az üzemanyagárakkal foglalkozó oldal szerint. A 95-ös benzin ára az emelés hatására 501 forint lesz, a gázolaj literéért pedig 512 forintot kell majd fizetni.

(Kiemelt kép: Jakab Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.