Ha ma lenne a választás, bejutna a Parlamentbe a Kutyapárt

A DK támogatottsága visszaesett, a Fideszé változatlan. A Momentum márciusi növekedése óta visszaesett kicsit, a Kutyapárt most először elérte a parlamenti bejutás küszöbét a Republikon április felmérése szerint. 

2023. május 15., 10:15

Szerző:

A Fidesz-KDNP továbbra is harmincnégy százalékon áll a teljes lakosság körében, míg a pártválasztók esetében negyvennyolc százalékon, míg a DK tizenkét és tizenhét százalékon áll, ami a márciusi ereményeket nézve két és három százalék esést jelent. Jelentőset a Magyar Kétfarkú Kutyapárt javított, ők a teljes lakosság négy százaléka, a pártválasztók esetében öt százalék szavazna a vicc pártra. A Momentum egy-egy százalékot esett a márciusi népszerűsödéséhez képest, így öt és hét százalékon állnak – ismerteti a Republikon Intézet áprilisi pártpreferencia-kutatásának eredményeit a Telex.

Az MSZP továbbra is három százalékon áll a teljes népesség tekintetében, míg a pártválasztók esetén öt százalékon, az LMP három és négy százalékon, a Párbeszéd egy és kétszázalékos támogatottsággal bír, ílletve a Jobbik megerősödésével jelenleg három és négy százalékon állnak. 

A reprezentatív kutatás ezer fő megkérdezésével készült április 21-28. között, telefonon. Ugyanakkor hozzátette a Republikon intézet, hogy az eldurvuló tanártüntetések, a pápa látogatása és Budaházy György szabadon engedése előtt készült a felmérés. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Facebook)