Gyurcsány Márki-Zaynak: ne hazudj, Peti!

Gyurcsány Ferenc szerint Márki-Zay Péter hazudik, amikor azt állítja, miatta nem vehetett részt a hatpárti megbeszéléseken.

2021. október 13., 10:51

Szerző:

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökjelöltje a 444-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy ott lehessen a hatpárti egyeztetéseken. 

„Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.

Természetesen több kedves pártelnök barátom révén folyamatosan követtem a történteket, de mivel sem én, sem az MMM nem volt részese ezeknek az egyeztetéseknek, ezért az ott hozott eddigi szabályokkal sem mind vagyok tisztában” – közölte Márki-Zay Péter.

Ezzel szemben a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebookon azt állítja, hogy Márki-Zay hazudik. Gyurcsány Ferenc állítása szerint a pártelnökök 2020. október 1-i tanácskozásán egyetlen pártelnök sem akarta, hogy az MMM részt vegyen a hatpárti tárgyalásokon, mivel az MMM nem párt.

„Péter, ne hazudj korán reggel! [...] Valójában senki, még az előterjesztő se akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert az ugye nem párt”

– fogalmaz posztjában a DK elnöke.

„Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaink rendszeresen találkoznak veled és egyeztetnek. Ez így is történt”

– teszi hozzá Gyurcsány.

(Kiemelt kép: (b) Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Fotó: Pesti Hírlap archív | (j) Márki-Zay Péter beszél a kampánynyitó nagygyűlésén a budapesti Madách Imre téren 2021. október 10-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)