Gyurcsány: Orbánnal szembejött a valóság és behódolt az EU-nak

Sürgősen kell a pénz Brüsszeltől és bármi áron – szögezte le a DK elnöke.

2022. július 8., 14:37

Szerző:

„Magyarország megrogyott. Sürgősen kell a pénz, bármi áron” – így jellemezte Orbán Viktor helyzetét Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke új Facebook-posztjában. Szerinte Orbán 2022 tavaszi ígérgetése és osztogatása miatt most súlyos infláció és gazdasági problémák jelentkeztek, de a miniszterelnök a jogállamisági problémák miatt az EU-s pénzekhez sem juthat hozzá.

Ezért „Brüsszelbe ment kuncsorogni, és most már kapkodva ígér bármit, csak jöjjön a pénz”. Gyurcsány szerint ez azt is jelenti, hogy a kormány véget vetett eddig fennen hirdetett EU-ellenes „szabadságharcának.” Az ellenzéki politikus arra is emlékeztetett, kormányfősége idején Orbán, még az ellenzék vezéreként azt nyilatkozta, „a forintválság megoldása a kormányfő cseréje.” Ezt javasolja neki is.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Isza Ferenc / AFP)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.