Gyurcsány: Orbánnal szembejött a valóság és behódolt az EU-nak

Sürgősen kell a pénz Brüsszeltől és bármi áron – szögezte le a DK elnöke.

2022. július 8., 14:37

Szerző:

„Magyarország megrogyott. Sürgősen kell a pénz, bármi áron” – így jellemezte Orbán Viktor helyzetét Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke új Facebook-posztjában. Szerinte Orbán 2022 tavaszi ígérgetése és osztogatása miatt most súlyos infláció és gazdasági problémák jelentkeztek, de a miniszterelnök a jogállamisági problémák miatt az EU-s pénzekhez sem juthat hozzá.

Ezért „Brüsszelbe ment kuncsorogni, és most már kapkodva ígér bármit, csak jöjjön a pénz”. Gyurcsány szerint ez azt is jelenti, hogy a kormány véget vetett eddig fennen hirdetett EU-ellenes „szabadságharcának.” Az ellenzéki politikus arra is emlékeztetett, kormányfősége idején Orbán, még az ellenzék vezéreként azt nyilatkozta, „a forintválság megoldása a kormányfő cseréje.” Ezt javasolja neki is.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Isza Ferenc / AFP)

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.