Gyurcsány Ferenc nem gratulált Márki-Zaynak, sőt, bevallotta: nem erre számítottak

Gyurcsány Ferenc számára nagyon gyanús Márki-Zay Péter. 

2021. október 19., 10:37

Szerző:

„Nem erre számítottunk” – értékelte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ellenzéki előválasztás eredményét, amely felesége, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje vereségét és Márki-Zay Péter győzelmét hozta – írja a HVG.

A lap megemlíti, hogy jó ötlet volt Dobrev Klára indítása, mégis elkerülhetetlen volt, hogy ő is bekerüljön a Fidesz által vezetett lejárató kampányba. A vereség főképp Dobrevnek fájhat, a pártnak talán kevésbé. Gyurcsány a hatperces videós értékelésében nem gratulált a győztesnek, Márki-Zay nevét ki sem mondta, csak megállapította, hogy „el kell fogadni ezt az eredményt”. Dobrev Klára vereségének okait sem elemezte a volt miniszterelnök. 

Gyurcsány Ferenc megjegyezte: vannak, akik számára „még egy gyanús, hódmezővásárhelyi illetőségű, jobboldali dolgokat mondó ember is elfogadhatóbb, mint Dobrev Klára és a pártja”.

 

(Kiemelt képünk: Gyurcsány Ferenc a DK előválasztási eredményértékelő sajtótájékoztatóján, az előválasztás első fordulója után, 2021. szeptember 30-án. Fotó: Karancsi Rudolf)