Gyurcsány Ferenc hozzájárult ahhoz, hogy Karácsony nyilvánosságra hozza az állítólagos zsaroló SMS-eit

Nem tudni, mi jön még.

2021. október 13., 14:40

Szerző:

A vitának nincs vége, de ezúttal Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc rúgta össze a port. Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter  miniszterelnök-jelölt a 444-en ma, szerdán megjelent interjújában, ami nagyrészt a Dobrev Klárával, illetve pártjával, a DK-val folytatott versengésről szólt, többek között ezt mondta:

 

MZP: (...) Hasonlóan visszataszító ez nekem, mint amikor azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.
444: Van konkrét tudomása ilyen zsarolásról?
MZP: Kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát. Mondhatnék még rajta kívül legalább három nevet hirtelen, csak nem akarom az engedélyük nélkül megtenni. És természetesen igen, konkrét tudomásom van az említett helyzetről is.

A főpolgármester azt mondta egy szerdai háttérbeszélgetésen kérdésre azt válaszolta, hogy

 

„hosszú a listája a politikusoknak, akik megpróbálták megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő”

– mondta Karácsony.

Gyurcsány Ferenc pedig hozzájárult ahhoz, hogy Karácsony nyilvánosságra hozza az állítólagos zsaroló SMS-eit.

 

„Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt”

– írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

 

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc beszél a Fussunk össze fiatalok, Budapesten című rendezvényen Budapesten, 2021. augusztus 10-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.