Gyurcsány: Apám nagyjából 4-5-ször volt börtönben

A DK elnöke szerint ha apja tízezres stiklikért ennyit ült, akkor az Orbán-kormány tagjait is el fogják vinni, mert ők százak haláláért felelősek, amiért nem cselekedtek időben. 

2021. április 7., 14:21

Szerző:

Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában előrebocsátotta, hogy amit mond, abból majd botrányt csinálnak, és a következő hetekben emiatt rajta fognak ugrálni, de akkor is elmondja: apja nagyjából 4-5 ször volt börtönben.

Mint fogalmazott, nem volt nagy gazember, csak kicsi, kis trógerságokért zárták börtönbe. Mindeközben az Orbán-kormány százak haláláért felelős – jelentette ki a DK elnöke.

Mint mondta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt, vagy talán annál is többnek. Szerinte az oltásokkal jól áll az ország, de az a kérdés, hogy korábban mit csinált a kormány.

Merték-e vállalni, hogy megvédik a magyarok életét, ha kell, korlátozásokkal, vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint háromszázan – tette fel a kérdést, majd kijelentette: „önök ölték meg őket”.

Gyurcsány szerint ma Magyarországon sokkal kevesebbért is elvisznek és becsuknak embereket. „Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, egy-másfél év múlva. Maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy magyarok százai haljanak meg. Mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni, és maguknak nem lesz kegyelem” – fogalmazott a DK elnöke.

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)