Levélben próbál bocsánatot kérni a győri iskolában késelő diák

2020. január 21., 10:09

Szerző:

Levélben kért bocsánatot az a 17 éves győri diák, aki december elején megszurkálta a fizikatanárát, miután hármas osztályzatot kapott - írja a Blikk. A levélben állítólag azt írja, hogy senkit nem akart bántani, és nem érti, miért borult el így az agya.

A fiú jelenleg is őrizetben van, de reméli, hogy levele eljut az osztálytársaihoz és az osztályfőnökéhez. A Blikk értesülései szerint a korábbi mintadiák jól viselkedik az őrökkel és együttműködik a kirendelt pszichológussal is.

A diák a győri Jedlik Ányos középiskolában szúrta meg többször a bicskájával 51 éves fizikatanárát, aki egyben az osztályfőnöke is volt. Az óra előtt a fiú azt mondta a többieknek, hogy bosszút fog állni a nőn a hármas dolgozat miatt. A tanárnő súlyosan megsérült, műteni is kellett.

A fiú ügyvédje azt mondta, az orvosi szakvéleménytől függ, hogy az eset büntetőjogi vagy egészségügyi kategóriába tartozik, de az erről szóló iratok még nem készültek el.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.