Gyorgyevics Benedek: folytatjuk az együttműködést

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója volt a csütörtök reggeli KeljFelJancsi egyik vendége.

2021. október 28., 15:09

Szerző:

– Még az előző önkormányzati vezetés alatt döntöttünk úgy, gondoskodunk Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum nyári hűtéséről  – mondta Gyorgyevics Benedek a Városliget Zrt. vezérigazgatója egy a városligeti középületek hűtési energiával történő ellátásával kapcsolatos beruházásról a KeljFelJancsiban csütörtökön. Mint hozzátette, ezt a városligeti műjégpálya hűtőkapacitása felhasználásával oldanák meg. Az együttműködést a szerdai fővárosi közgyűlésen is tárgyalták.

– Ami a beruházás szakmai együttműködését illeti, a Városligeti Zrt folytatja, és nincs felmondva politikai okokból – erősítette meg Gyorgyevics. – A fővárosi közszolgáltatókkal, köztük a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Vízművek vagy a Főtáv, kifejezetten jó szakmai együttműködéseink vannak, innovatív megoldásokkal. Úgy gondolom, egy klasszikus win-win szituáció, mikor a főváros legjelentősebb parkja és az ott található kulturális intézmények jól működtethetőek ezekkel a közszolgáltatókkal – tette hozzá.

– Amikor 2015-16 körül a szerződéses konstrukció elindult, provizórikus dátumokkal dolgozott. Most hogy elkészült a Magyar Zene Háza, és látható, mikor tud elindulni a hűtés és fűtés, a dátumokat módosítani kell – jegyezte meg Gyorgyevics. A 12 éves időtartamról, amire egyes berendezésekre átengedte a hasznosítási jogot a főváros a Főtáv Zrt. részére, a vezérigazgató azt mondta, ez a főváros belső kérésköre. De mint mondta, úgy tudja a a fűtőgépek uniós pénzből készültek el, és ezeknél fenntartási idők és kötelezettségek vannak.


(Kiemelt képünk: Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a Városliget története című kiállításon Budapesten, a Millennium Házában 2020. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.