Győrfi Pál: Olyan, mint az orosz rulett

A szóvívő a koronavírusról, és a budapesti dugók helyzetéről is beszélt.

2021. szeptember 16., 09:42

Szerző:

„Mém lettem, de nem bánom. Ezt remélhetőleg jó ügyek szolgálatába tudjuk állítani az egészségnevelés és az életmentéssel kapcsolatos információk átadásával” – jelentette ki Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hirado.hu-nak adott interjújában, amit az Infostart szemlézett. A koronavírus elleni kampány meghatározó arca szerint a második hullám alatt megosztó téma lett az oltás és a vírus, és mire odáig jutottunk, hogy bárki könnyedén hozzájuthatott volna a vakcinához, sokak szélsőséges véleményekre hivatkozva utasították el az oltást.

A szóvívő elmondása szerint mindenkit megpróbál meggyőzni, hogy oltassa be magát, ugyanis a vakcina megoldást jelent a fertőzésre. „A koronavírus olyan, mint az orosz rulett. Nem tudhatjuk előre, ki hogy reagál majd rá” – tette hozzá Győrfi Pál. A kormánypárti médiában hetek óta téma a budapesti dugók helyzete, ezt a kérdést a mentőszolgálat kapcsán sem tudták megkerülni. Az OMSZ szóvivője szerint jelenleg átlagosan 100-120 mentőegység dolgozik Budapesten a betegszállítás nélkül, amit a fővárosi lezárások és a dugók nehezítenek. 

„A sofőrjeink nagyon rutinosak, keresik az alternatív útvonalakat, de így is bele lehet futni dugóhelyzetekbe. Évente 1,2 millió mentésünk van országosan, és ebből 30 és 50 ezer között van az, amikor tényleg minden másodperc számít, mert a betegnek például artériás vérzése van, nem kap levegőt vagy leállt a szíve. Egy-két perc veszteglés a dugóban jelentősen csökkentheti a beteg túlélési esélyét” – jelentette ki Győrfi Pál.

(Kiemelt kép: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.