Hivatalosan is bejelentkezett a Jobbik elnöki posztjáért Gyöngyösi Márton

Ander Balázs alelnökkel fog megküzdeni a rendkívüli tisztújítón.

2022. június 17., 13:05

Szerző:

Tényleg elindul a Jobbik elnöki posztjáért Gyöngyösi Márton EP-képviselő. A politikus ezt a Spirit FM rádió Aktuál című műsorának kérdésére hivatalosan is megerősítette. Az ATV tegnap már értesült Gyöngyösi szándékairól. A rádióműsort követően pedig az EP-képviselő immár Facebookon is bejelentette indulását.

„Amikor egy rezsimmel harcolunk, akkor nem lehet sem álmodozni, sem az úton visszafordulni, sem kiegyezni az elnyomással” – mondta itt el, hozzátéve, rendezni kívánja a párt sorait, amik az elmúlt hónapok konfliktusaiban szétzilálódtak. A posztra rajta kívül még Ander Balázs alelnök pályázik.

Gyöngyösi 2012 novemberében még zsidóellenes kijelentéseivel keltett nagy figyelmet, azóta a Jobbik középre mozdulása során végig vele tartott. 2019 óta Brüsszelben a párt EP-képviselője, hazatérését most azután fontolgatja, hogy sorozatos botrányok után lemondásra kényszerült Jakab Péter pártelnök, akit a májusi tisztújítón még megerősített a választmány pozíciójában.

Ezek után azonban nemi erőszak-botrány is megrázta a Jobbikot.

(Kiemelt kép forrása: Gyöngyösi Márton Facebook oldala)

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.