Gyerekpornót küldözgettek egymásnak a Hundubon, nyomozást indított a rendőrség

A magyar Facebook-klón azzal reklámozta magát, hogy felületükön nem cenzúrázzák a tartalmakat. 

2021. február 25., 15:59

Szerző:

Van a Hundubon egy biztonsági rés, amelynek köszönhetően bárki hozzáférhet bármelyik felhasználó által továbbított privát képekhez, értesült a Telex. Így történhetett meg, hogy kiderült: többtucatnyi pedofil kép is gazdát cserélt a portálon. A lap erről bejelentést tett a rendőrségnek, akik azt válaszolták: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermekpornográfia bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. A büntetőeljárás érdekében bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.”

A Hundubot készítői a „cenzúrára adott válaszként” jellemezték, de kérték felhasználóikat, „hogy a hatályos magyar törvényeket tartsa be, hiszen azok ránk és mindenkire egyaránt vonatkoznak”. Az oldalt főként jobboldali körök kapták fel, akik többek között a „Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára” adott válaszként jellemezték azt.

(Kiemelt kép: 168.hu/Dudás Szabolcs)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.