Felfüggesztett börtönt kapott az a halászteleki anya, aki megnyomorította négy hónapos csecsemőjét

2019. szeptember 3., 14:15

Szerző:

Felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék azt a halászteleki nőt, aki úgy megverte négy hónapos csecsemőjét, hogy a gyerek maradandó fogyatékkal járó sérüléseket szenvedett - olvasható a 168 Órának megküldött ügyészségi közleményben.

Az anya két év letöltendőt kapott 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt, de az ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A nő és férj Halásztelken éltek, előbbit 2015-ben leszázalékolták, majd pszichiátrián kezelték. Miután úgy döntöttek, hogy gyereket vállalnak, a kezelőorvos csökkentette a nő gyógyszeradagját. 2016 januárjában egészséges kislányuk született. Május 18-án hajnalban a gyerek felsírt, anyja pedig tisztába tette, amíg a férje elkészítette az ételét. A nő aztán "bántalmazta és megrázta" a gyereket, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a férje mellé, akinek csak annyit mondott, hogy a kislány keveset evett.

A férj másnap reggel látta, hogy a gyerek rosszul van: teste elernyedt és horkolva lélegzett. A férfi hívta a mentőket, de felesége még ekkor sem közölte, hogy mi történt. A Heim Pál Gyermekkórházban pedig már azt mondta, hogy a gyerek leesett a pelenkázóról.

A kislánynak koponyasérülései és törései voltak, a sérülésekbe pedig akár bele is halhatott volna. A bíróság megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát, és ez érvényes a később született gyermekeire is.

A nő a 24.hu szerint az utolsó szó jogán azt mondta:

„Sajnálom a történteket.”