Vizsgálat indul a Norbi Update ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt. egyes termékeivel kapcsolatos állításokkal szemben. A vállalat a tavalyi évet 135 millió forintos veszteséggel zárta.

2022. június 3., 17:17

Szerző:

Schoberték fő vállalkozása, a csökkentett szénhidrát- és cukortartalmú élelmiszereket gyártató és forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt. 2020-hoz hasonlóan 2021-ben is veszteséggel zárta az évet, közel forintra pontosan ugyanakkora összeggel, 135 millió forinttal – írta a Napi.hu.

Emellett kiderült, hogy a GVH eljárást indított a vállalttal szemben, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban. Az eljárást még folyamatban van. 

A GVH több mint tíz évvel ezelőtt háromszor is bírságot szabott ki egyes Norbi, illetve Update termékekkel kapcsolatos megtévesztő állítások miatt.

(Kiemelt kép: Egy, a Schobert Norbert fitneszedző, üzletember nevéhez fűződő Norbi Update termékcsaládot és életmód-programot kínáló üzlet a főváros XIV. kerületében Zuglóban, a Hungária körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László)