Gundel Takács Gábor húsz év után újra rádióműsort vezet 

Éppen húsz év telt el azóta, hogy az utolsó, Gundel Takács Gábor által vezetett adás is véget ért az egyik közismert kereskedelmi rádióban. Ám azóta sem tűnt el szem elől, ma sem akad olyan ember az országban, aki ne tudná, kiről van szó, amikor meghallja a médiaszakember nevét. Szeptembertől ismét rádióstúdióba ül, a Jazzyn vezeti a Business Class című műsort.

2023. szeptember 6., 08:38

Szerző:

Gundel Takács Gábort a szélesebb közönség leginkább szórakoztató műsorok (pl. Játék határok nélkül, Eurovíziós Dalverseny, Áll az aku, Géniusz…stb.) vezetőjeként, valamint sportesemények kommentátoraként ismeri, de otthonosan mozog gazdasági témákban is. Erről mindenki megbizonyosodhat szeptember 7-től, ha reggelente a Jazzyn a rádió Business Class című műsorára kapcsol. A legújabb kihívásról a székelyudvarhelyi TEDx előadásáról hazafelé tartva beszélgettünk a műsorvezetővel. 

Eddig négy tapasztalt kolléga, M. Szűcs Péter főszerkesztő, Kamasz Melinda közgazdász és gazdasági újságíró, László Csaba címzetes egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter és Balogh Petya üzletember, angyalbefektető vezette a műsort. „Én leszek az ötödik, és az a célom, hogy a stúdióban azokat az átlagembereket képviseljem, akik nem hardcore gazdasági szakértők, de érdekli őket a gazdaságpolitika, a befektetések világa vagy a magánéletüket érintő gazdasági kérdések” – hangsúlyozta Gundel Takács Gábor.  

 

„Pályafutásom során rádióztam jó néhány évet. Az elmúlt 20 évben is kaptam kisebb-nagyobb felkéréseket rádióktól, de igazából ez volt az első olyan ajánlat, amivel kapcsolatban azt mondtam, hogy na, ez érdekel, emiatt érdemes lesz korán felkelni.

Részben a Jazzy zenei tartalma, részben a műsor komolyabb hangvétele miatt vállaltam a felkérést. Tetszett, hogy bár reggeli adás, mégis közéleti, gazdasági orientáltságú, ugyanakkor nem egy átpolitizált műsorról van szó.” 

Gundel Takács Gábor a rádiózás mellett nem hagy fel a tévéképernyőn vállalt egyéb munkáival sem, így vetésforgóban, azaz bármelyik napon felbukkanhat a hallgatóság előtt a Business Classban, reggel 6 és 10 óra között. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi módosult az elmúlt húsz évben a hazai rádiózás világában, azt mondta: „Úgy vélem, ez az a műfaj, ami a legkevesebbet változott az eltelt évtizedekben. Több mint négy év alatt több mint ezer reggeli műsor elkészítésében vettem részt, élveztem minden percét, de nincs hiányérzetem. A közismert, most is futó reggeli rádióműsoroknak évek óta nem változtak a műfaji sajátosságai, a keretei, a lehetőségei, ez szakmailag már nem érdekel engem. Ez most más lesz. Változatos, izgalmas, komoly témák, interjúk nagy tudású emberekkel, ráadásul a szívemhez közel álló zenékkel, nagyon várom.”  

A műsorvezető hangját tehát biztosan hallhatjuk a Jazzyn a következő hónapokban. Mint mondja, optimista és nagy lelkesedéssel lát neki a feladatoknak. Arra a kérdésre, hogy ezzel mennyire lép ki a komfortzónájából, azt mondja, „a komfortzónán kívül van a tanulási és a növekedési zóna, ahová érdemes kilépni. Ennek köszönhetően később, amikor visszatérünk, már nem ugyanabban a komfortzónában találjuk magunkat, ahonnan elindultunk, hanem egy nagyobban, hiszen több tapasztalattal rendelkezünk a világról.” 

Újdonság lesz a közeg is, ugyanis eddig nem dolgozott együtt egyik kollégájával sem, akik a Business Classt vezetik.

„Komoly, elismert szakemberek, meg kell majd találnunk a közös hangvételt, kitapasztalnunk, hogyan lehet egymásnak labdákat feldobni a műsorban. Ez nagyon-nagyon izgalmas lesz számomra. Ráadásul korán kell kelni, úgyhogy egészen biztosan nem komfortzóna” 

– összegezte a várakozásait. 

Adódik a kérdés, hogy milyen témákkal várja a hallgatókat Gundel Takács Gábor. Erről részleteket is elárult. „Biztosan lesz sportgazdaság, lesznek a hozzám hasonló, hétköznapi embereket érintő és érdeklő gazdasági témák, problémák, megoldások” – sorolta a terveket. 

„A rádiózás a legszabadabb újságírói műfaj” – osztotta meg véleményét a műsorvezető. „Történik valami, a feles hírekben a hírolvasó elmondja a hírt, amire a műsorban gyakorlatilag azonnal lehet reagálni és ez óriási lehetőség, amivel érdemes élni” – fűzte hozzá Gundel Takács Gábor, aki csütörtökön mutatkozik be a Jazzy hallgatóinak. 

A Jazzy rádió élőben, online is fogható. Az elhangzott műsorok, így a Business Class interjúi, beszélgetései utólag is visszahallgathatók.

 

Tegnap 16:28

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.