Gumilövedék és könnygáz a 2006-os eseményeket bemutató vándorkiállításon

A Gyurcsány film mellé kiállítás is érkezik a CÖF jóvoltából. 

2021. szeptember 18., 19:59

Szerző:

A 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit feldolgozó vándorkiállítást indult útjára a a Civil Összefogás Fórum (CÖF),  Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezésében a Nemzeti Jogvédő szolgálat (NJSZ) kezdeményezésére. A CÖF szóvivője szerint a kiállítás célja, hogy emlékeztessék az embereket a 2006-ban történtekre.

 Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője a kiállítással kapcsolatban  hangsúlyozta, hogy az Őszödi beszéd téziseit a baloldal továbbra is beépíti a kampányába és a kommunikációjába. A vándorkiállítás egyébként egy kamion belsejében rendezték be. Az országjárás során több mint 20 állomáson lesz megtekinthető. A kiállítás címe pedig: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este” lesz. 

A kiállítás tárgyai között lesz gumilövedék és könnygázgránát kilövésére használatos karabély is. A kamionban egy rohamrendőr egyenruhát is megtekinthetnek a látogatók. A kamion hangszóróiból pedig Gyurcsány Ferenc Őszödi beszéde lesz majd hallható. 

(Kiemelt kép: a Fidesz Gyurcsány-show kampányának plakátja. Forrás: Facebook) 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.