Gulyás Gergely nem cáfolta, hogy a kormány megvette a kémprogramot

Szerinte nincs jelentősége annak, milyen szoftvert használnak.

2021. július 20., 21:41

Szerző:

Egyelőre nem adott egyértelmű választ arra a kormány, hogy megvásárolta-e az izraeli kémprogramot, ma a Miniszterelnökség vezetőjét is hiába kérdezte az RTL Klub.

„Én semmilyen szoftvert nem vásároltam, az ilyen vásárolásoknak a nyilvánossága is kérdéses, egyet tudunk mondani, hogy magának a titkos információgyűjtésnek világos szabályai vannak. Ezek a szabályok évtizedek óta rögzítettek, ezeket kell betartani”

– mondta Gulyás Gergely a riporternek. Hozzátette, minden jogszabályt, minden esetben betartottak. Az, hogy ki milyen technikai eszközt használ a lehallgatásra, nem nyilvános információ és talán nem is kormánydöntés, hanem alacsonyabb szintű döntés születik róla, ez egy technikai kérdés – folytatta. Nem is cáfolta, és nem is erősítette meg, hogy ezt a szoftvert vásárolták meg, azt mondta nincs jelentősége annak, hogy milyen a technikai eszköz. Úgy zárta a beszélgetést, minden államnak van alkotmányvédelmi, hírszerző tevékenysége.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.