Gulyás Gergely: A magyarországi kisebbségeknek nem kell úgy érezniük, hogy bármilyen joguk sérülne

A miniszter szerint bárkinek joga van nem egyetérteni a törvényekkel, de úgy gondolják, hogy a gyermekek védelme állami feladat az Alaptörvény alapján.

2021. június 17., 08:42

Szerző:

„Magyarországon hál’ Istennek, több mint harminc éve demokráciában élünk, ezért a gyülekezés alkotmányos alapjogát, ha nem Gyurcsány Ferenc van kormányon, mindenki békésen gyakorolhatja törvényes keretek között” – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV-nek a homofób pedofiltörvény ellen szervezett tüntetésekkel kapcsolatban, szemlézte a 24.hu.

Gulyás szerint bárkinek joga van a törvényekkel egyet nem érteni, de úgy gondolják, hogy a gyermekek védelme az állam alkotmányból következő feladata, és sem a szexualitás öncélú ábrázolása, sem a homoszexualitás népszerűsítése nem megengedhető a gyermekek előtt.

A miniszter azt is elmondta, úgy véli, Magyarországon akármilyen kisebbséghez is tartozzon valaki, nem kell úgy éreznie, hogy bármilyen jogában sértett lenne.

(Kiemelt kép: 168.hu / Dimény András)

2024. május 14., 16:50

A Szabad Európa által megszerzett dokumentumok alapján azt állítja: Mészáros Lőrinc egyik cége úgy adta át az infrastruktúrát, hogy az több esetben még egyszerűen nem volt olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a megfelelő optikai méréseket, és ezzel készre jelenteni az adott szakaszt.