Grecsó Krisztián is kiáll az SZFE mellett

Hernádi Judit, az On The Spot két műsorvezetője, majd Stohl András után Grecsó Krisztián is kiállt az egyetem autonómiájának megcsorbítása ellen tiltakozó diákok molinója elé.

2020. szeptember 13., 13:06

Szerző:

Az író azzal a kommenttel tette ki az ezt dokumentáló fotót, hogy bizony a "tériszony is kezelhető".

Az SZFE hallgatói lassan két hete, hogy elfoglalták a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületét, szimbolikus tettükkel jelezvén, hogy nem kérnek a Vidnyánszky Attila vezette új kuratóriumból és az egyetem függetlenségét súlyosan megsértő törvényből.

A diákok, tanárok, valamint a hallgatókkal egyetértők azóta már túl vannak egy többezer embert megmozgató élőláncos tüntetésen, most vasárnap pedig demonstráció gyanánt oktatók, például Hajdu Szabolcs, Enyedi Ildikó, Ascher Tamás, Zsótér Sándor, Bagossy László tartanak az utcán alternatív tanórákat.  

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.