Gravírozott ezüstkanalat kapnak a KDNP-s polgármestertől a szombathelyi babák

2019. január 16., 10:46

Szerző:

Puskás Tivadar (KDNP) a tavaly elfogadott helyi indentitás-erősítő program keretében kedden adta át az első szombathelyi babaköszöntő csomagot a január 1-én született Krizmanich Donát szüleinek. A csomag egy polgárlevelet – oklevelet, amellyel a  város valakit polgárjoggal tisztel meg – és

egy gravírozott ezüstkanalat tartalmaz.

A szombathelyi gyerekek a Védőnői Szolgálaton keresztül kapják meg az ajándékokat – írja a Nyugat.hu. Egy középkori mondás szerint aki ezüstkanállal a szájában született, nem egyszerűen gazdag örökség birtokosa, de mondhatni, helyből megadatik neki minden földi jó, amiről csak álmodoznak – indokol a város hivatalos oldala.

A Fidesz-KDNP-nek nagyon fontosak lettek a babák, így természetesen a határon túli gyerekek sem maradnak ki az áldásból. Ők hatezer csomagot kapnak 120 millió forint értékben, a pakkokban lesz orrszívó porszívó, rágható könyv, kisfésű, sőt még plüss nyunyó is.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.