Gődény György számít a költségvetési csalással vádolt Seres Mária támogatására

Szerinte az eljárás nem bizonyítja, hogy bármit is tett volna.

2022. január 6., 20:01

Szerző:

Gődény György pártja mellett kampányolt karácsonykor Seres Mária, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség költségvetési csalással vádol. Gődény viszont úgy vélekedik, hogy ha eljárás folyik valaki ellen, az nem bizonyítja, hogy bármit is tett volna, így számít Seres támogatására a választáson – számolt be róla az ATV.

„Seres Mária egy nagyon komoly támogató, tudjuk, hogy annak idején aláírást gyűjtött, vagyis népszavazási kezdeményezést indított a politikusok és az országgyűlési képviselők elszámoltatásáért. Nagyon nagy tömegbázissal rendelkezik, hát több mint 600 ezer ember írta alá ezt a petíciót, úgyhogy mindenképpen számítunk rá ebben, hogy ugyanezt a tömeget meg tudja mozgatni” – mondta Gődény György. 

A riport felidézi, hogy Seres Mária a 2014-es parlamenti választáson indult, az SMS nevű pártjával, amelyhez megkapta a kampánytámogatást, viszont a bejutási küszöböt nem érte el, de a 117 millió forintos támogatást sem fizette vissza. Ezért 117 millió forint eltulajdonításával vádolják, a bírósági tárgyalás időpontja is megvan.

Seres ennek ellenére is aktív, karácsonykor kiírt egy felhívást, amelyben Gődény pártjának a támogatására bíztatta az embereket. Posztját több mint 700-an osztották meg.

(Kiemelt kép: Fotó: Dimény András)