Gelencsér Ferenc távozik, Donáth Anna visszatér a Momentum élére

A Momentum jelenlegi elnöke szerint a párt korábbi elnöke készen áll a visszatérésre, ezért Gelencsér Ferenc „felkérte” Donáth Annát a visszatérésre.

2023. december 20., 17:27

Szerző:

Gelencsér Ferenc másfél évvel ezelőtt egy rendkívül nehéz időszakban vállalta el a Momentum elnöki pozícióját, saját feladatának azt tekintette, hogy egyben tartsa a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre. Ma eljutottunk erre a pontra: Donáth Anna készen áll – olvasható a Momentum Közleményében.

A párt közleményével párhuzamosan Gelencsér Ferenc rövid Facebook-posztban úgy fogalmazott, „saját feladatomnak azt tekintettem, hogy egyben tartsam a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre. Ma eljutottunk erre a pontra: Donáth Anna készen áll. Ezért a mai napon arra kértem Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően, a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség. Én pedig továbbra is segítem a Momentumot, ahogyan azt 2016 óta teszem töretlenül.”

Donáth Anna ezzel párhuzamosan úgy fogalmazott saját oldalon, hogy meg kell újítaniuk az ellenzéket, ezért tér vissza a Momentum elnökének.

„Másfél évvel ezelőtt, az ellenzék 2022-es bukása után a gyermekem születése miatt nem tudtam vállalni a Momentum elnöki pozícióját. Úgy éreztem, nem tudnám lelkiismeretesen ellátni a feladatot újdonsült anyaként, a pozícióhoz pedig csak önmagáért nem akartam ragaszkodni. A döntésemet nem bántam meg – számomra a fiam a legfontosabb, és el sem tudom képzelni, ha akár csak néhány órával kevesebbet tudtam volna vele tölteni élete első évében.”

Bejegyzésében Donáth Anna úgy fogalmaz, hogy „most viszont úgy érzi, szólítja a kötelesség: miközben a korábbiaknál is minősíthetetlenebb a Fidesz kormányzása, miközben tovább szárnyal az infláció, miközben a miniszterelnök egyre inkább elszigeteli az országot Európában, az ellenzék egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerül.”

 

Mint kiderült, nem egyedül, hanem Orosz Annával, Soproni Tamással, Hajnal Miklóssal, Bedő Dáviddal, Tompos Mártonnal és a jelenlegi alelnök Cseh Katalinnal kíván együtt dolgozni.

 (Kép forrása: Donáth Anna / Facebook)