Gázpalackot használ? Ennek a hírnek örülni fog

Új törvényjavaslat benyújtására készül a Fidesz-KDNP, amely egy újabb eleme lehet a rezsicsökkentésnek.

2023. június 4., 08:23

Szerző:

A rezsicsökkentés működik és a kormány meg fogja azt védeni – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. Németh Szilárd közölte, törvényjavaslatot nyújt be, amely rendezi a PB-gázpalackokkal kapcsolatban felmerült problémákat.

A politikus a palackos, tartályos vagy úgynevezett falugázt használók problémáiról szólva azt mondta, gyakran nincs elég palack, és

kialakult egy olyan gyakorlat is, hogy a 11,5 kilogrammos töltőtömeg helyett csak 10,9 kilogrammosat árusítanak, ami nem rezsivédett.

A kormánybiztos jelezte, a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezi ezt a helyzetet.

Vissza kell térni a 11,5 kilogrammos töltőtömegre, aminek nem lehet magasabb az ára, mint a 10,9 kilogrammosé, és mindenhová, ahol erre szükség van, el kell jutnia a PB-gázpalacknak.

Egyszerre kell fenntartani az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget – tette hozzá Németh Szilárd.

(Fotó: Háztartási propán-bután (PB) gázpalackok, Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.