Több mint 1200 milliárdot költöttünk tavaly online

Szárnyalt az e-kereskedelem 2021-ben.

2022. január 20., 10:04

Szerző:

2021-ben tovább bővült a magyarországi e-kereskedelem – derül ki a Világgazdaság csütörtöki számából. Magyarországon nagyjából 6 millió aktív internethasználó van, közülük 3,9 millió egyben online vásárlónak is számít. Míg korábban egy átlagos hazai internetes vásárló évente 10-11-szer rendelt online, ez a mérőszám tavaly már elérte a húszat, és a jövőben várhatóan még tovább emelkedik.

„Míg tavalyelőtt, a Covid-válság hazai begyűrűzésének évében 45 százalékos növekedési rekordot ért el az internetes kiskereskedelem Magyarországon, addig tavaly a magasabb bázison is további 30 százalékos bővülést mutatnak az előzetes adatok, ezzel az éves bruttó forgalom már meghaladta az 1200 milliárd forintot” – olvasható a lap csütörtöki számában a hvg szerint.

(Kiemelt kép: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.