Éppen a G-nap, vagyis az Orbán-Simicska háború kirobbanásának ötödik évfordulóján váltottak vezetőket a Magyar Nemzetnél

2020. február 6., 15:30

Szerző:

Öt éve ezen a napon lett nyilvánvaló a magyar nyilvánosság előtt, hogy valami nem stimmel, pontosabban nagyon nem stimmel Orbán Viktor és Simicska Lajos, addig a Fidesz addig hűségesnek gondolt, egyszemélyes gazdasági hátországa között.

Magyar Nemzet címlap
Fotó: 168 Óra archív

„Kurvára meglepetésként ért" – nyilatkozta Simicska, a Magyar Nemzet és a Hír TV akkori tulajdonosa, miután médiabirodalmának legfontosabb vezetői fellázadtak ellene. És mivel szerinte Orbán állt a hátbatámadás mögött, 2015. február 6-án kijelentette több médiumnak is:

„Mondom, le is írhatja, Orbán egy geci”.

A porig égetett Simicska-birodalom romjain még sokáig túlélt a Magyar Nemzet, de a 2018-as országgyűlési választások után, 2018. április 11-ével megszűnt. Munkatársainak egy része még az év májusában megalapította a szellemi utódnak szánt Magyar Hangot. A Simicska alatt még kormánykritikus – és kis híján 80 évet élt – Nemzet 2019 februárjában, immár Orbán-barátként indult újra úgy, hogy a nevét a Napi Gazdaságból 2015 szeptemberében átalakult Magyar Idők vette fel. Amire onnantól persze nem volt szükség.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ma pedig a kormánybarát sajtóközpont, a Mediaworks Zrt. vezérigazgatója Liszkay Gábor – aki épp a G-napként elhíresült napon hagyta el a Magyar Nemzetet, lelkiismereti okokra hivatkozva, a lépéssel az Orbán-Simicska-háborúban előbbi mellett voksolva –

új főszerkesztőt nevezett ki a Magyar Nemzet élére, Toóth-Holló Tamást.

Az eddigi főszerkesztő, a korábbi sportújságíró Ballai Attila pedig a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) portfóliójának sportfőigazgatója lesz. Toóth-Holló helyettese Pósa Árpád lett, Néző Lászlót pedig a központi szerkesztőség összevont print és online főszerkesztőjévé nevezte ki Liszkay.

 

Toót-Holló Tamás eddig a Mediaworks központi online szerkesztőségének főszerkesztője volt, de 2013 és 2017 között az MTI főszerkesztőjeként is dolgozott. Több könyvet is írt, Tót H. Zsolt és Toót H. Zsolt szerzői névalakkal. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karán a média és közszolgálati kommunikáció tanulmányok programirodájának munkatársa.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.