Futva menekült egy szatyornyi marihuánával

Két kábítószeres rajtaütés volt Budapesten, volt olyan kereskedő, aki egy szatyor marihuánával menekült.

 

2021. május 3., 09:36

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei egy autóst állítottak meg pár nappal ezelőtt a Mogyoródi úton. A kocsit vezető E. Dávid adatainak ellenőrzése után átvizsgálták az autót is. A járőrök megtaláltak és lefoglaltak 88 gramm marihuánát és 117 gramm amfetamint - írja a police.hu

Kiderült az is, hogy a férfi a kábítószert feltehetően a Zuglóban lakó B. Gábortól vásárolta. Amikor a nyomozók a díler lakása felé tartottak, feltűnt nekik egy gyanúsan viselkedő férfi, aki éppen távozott a házból. A rendőrök megállították és igazoltatták V. Balázst, akinél 23 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A lakásban a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogták B. Gábort is. A nyomozók a kutatás során rengeteg kábítószergyanús anyagra bukkantak. Lefoglaltak 625 gramm barna színű tablettát, 2745 gramm marihuánát, összesen 2169 gramm zselé állagú anyagot, összesen 236 gramm kokaint, a kábítószer adagolásához használt présgépet, mérleget, zacskókat és 300 ezer forintot is.

 

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a 30 éves E. Dávidot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja, a 35 éves V. Balázst kábítószer birtoklás, a szintén 35 éves B. Gábort pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. B. Gábort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság a hétvégén el is rendelt.

Április 30-án a XX. kerületben is elfogtak két feltételezett kábítószer-kereskedőt. Egyikük egy szatyor marihuánával akart elmenekülni a rendőrök elől. A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói elfogták a 25 éves F. Krisztiánt, aki 391 gramm marihuánától próbált megszabadulni futás közben úgy, hogy a szatyrot egy udvarra dobta.

A fővárosi nyomozók ezután a lakást is ellenőrizték. Ott elfogták a 40 éves P. Krisztiánt, és lefoglaltak 820 gramm fehér port, ami az előzetes szakértői vélemény alapján amfetamin, továbbá a kábítószer porciózásához használt mérleget, zacskókat, valamint a fogyasztáshoz használt őrlőket, fecskendőt. Mindkét férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és indítványozták a letartóztatásukat. 

(Kiemelt kép: police.hu)