Futárok egy csoportja csúnyán kiakadt az ellenzékre, nem akar már velük tüntetni

A Margit híd keddi elfoglalását is szervező egyik Facebook-oldal adminisztrátorai közölték, elegük van abból, hogy ellenzéki pártok települnek rá a kezdeményezésükre.

2022. július 16., 21:16

Szerző:

„Bár már korábban leírtuk de szeretnénk nyomatékosítani, hogy a mi eseményeinken nem fogjuk tűrni, ha politikai pártok és tagjaik próbálják azt kihasználni a saját javaikra.” – tette közzé a több futártüntetést és blokádot is szervező Futárok a KATA-ért Facebook oldal szombaton este.

Mint írták, elegük van abból, hogy több ellenzéki politikai párt is a saját jelvényei és zászlói közé szorítja tiltakozásukat, ezért most közölték, ezeket nem látják szívesen.

„...a lehetőség adott bármely politikus számára, hogy megjelenjen de csak úgy mint bármely más tüntető, különben csúnyán ki lesznek fütyülve.” – írták bejegyzésükben.

Hozzátették még, „megvolt az esélyetek a 12 év alatt, hogy legalább azt elérjétek, hogy ilyen abszurd módosításokat ne lehessen szó szerint egyik napról a másikra elfogadni. Nem Sikerült! Itt az ideje, hogy a NÉP a saját kezébe vegye a saját sorsát!”

Némi maró gúnnyal azt is hangsúlyozták, a Fidesz politikusait persze „egy kis elbeszélgetésre” szívesen látják.

(Kiemelt kép: Tüntetés az Erzsébet hídon 2022 július 14-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.