19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Fürjes Balázs: Embertelen, igazi várospusztító dugók vannak Budapesten

Az államtitkár Karácsony Gergelyt és a városvezetést hibáztatja, amiért szerinte nem lehet „normális” életet élni a fővárosban.

2021. június 10., 11:03

Szerző:

Embertelen, igazi várospusztító dugókról ír Fürjes Balázs Facebook-posztjában. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárának véleménye szerint már „szabadon” lehetne közlekedni a fővárosban, ha a főpolgármester, Karácsony Gergely és a városvezetés nem most indítana el bizonyos felújításokat. 

Az államtitkár posztjában sérelmezi, hogy a városvezetés nem a „Tarlós-féle ajánlat alapján” kezdte el a felújításokat, amivel állítása szerint ötmilliárd forinttal olcsóbb lenne a Lánchíd rekonstrukciója. 

Korábban Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója nyilatkozta az Indexnek, hogy az új ajánlat, amely alapján megkezdik a Lánchíd felújítását, bruttó 26,8 milliárd forintba kerül, a korábbi „Tarlós-féle” ajánlat pedig 21,3 milliárd forintba.

„Direkt bosszantani akarják az autósokat? Tényleg autósüldözés a cél? Így mindenki szív: buszozó, villamosozó, kerékpározó, gyalogos és autós egyaránt”

– írja Fürjes Balázs arra reagálva, hogy a városvezetés nem várta meg az iskolai szünet kezdetét a munkálatokkal. Hozzátette, hogy szerinte olyan gigadugók alakultak ki a fővárosban, amik „mérhetetlen környezetszennyezést” okoznak. 

(Kiemelt kép: 168.hu | Pozsonyi Roland)