Valami furcsa szag miatt kiürítettek egy társasházat Debrecenben

Melegedőbusz is érkezett a Kishegyesi útra, hogy a félszáz kiköltöztetett lakónak ne az utcán kelljen várakoznia.

2023. november 7., 20:09

Szerző:

Egy tízemeletes társasházba riasztották a tűzoltókat Debrecenben, a Kishegyesi útra november 7-én, kedden – olvasható a Cívishír oldalán. Mint írták, a társasház lakói a 38. szám alatti lépcsőházban furcsa, irritáló szagot éreztek, ezért segítséget hívtak.

A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók mellett a vármegyei műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A rajok méréseket végeznek, és átvizsgálják az épületet.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese elmondta: a társasház ötven lakóját arra kérték, hogy hagyják el az épületet, ők a helyszínre érkezett melegedőbuszban várhatják meg a vizsgálat eredményét.

A portál azt írta, a szakemberek méréseket végeznek az épülethez tartozó tanműhelyben és garázsokban is, az eset helyszínére a társhatóságok is kivonultak, de egyelőre nem tudni, mi okozhatta a furcsa szagot.

(Képünk illusztráció: Pixabay)

 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.