Friderikusz Sándor reagált az őt és a halott rendező nevével nyilatkozó sajtósát ért vádakra

A volt tévés állítása szerint „bosszúhadjárat” zajlik ellene.

2021. október 28., 21:19

Szerző:

Friderikusz Sándor a Facebookon reagált csütörtök este a Media1-en megjelent azon cikkére, amely szerint Friderikusz Sándor podcastjének a sajtósa egy halott rendező, Csenterics Ágnes nevével nyilatkozott a Blikknek. A 168 megkeresésére a Media1 főszerkesztője elmondta, hogy sem az online, sem az offline térben nem találta nyomát a rejtélyes sajtósnak nyomozása során.

„Döbbenten és értetlenül nézem azt a hatalmas energiát és szívósságot, amellyel a Média1 főszerkesztője, Szalay Dániel a Friderikusz produkció sajtósa nyomába eredt, hogy kiderítse, ki is ő. Megdöbbentett, hogy egy újságírónak ekkora baromságokra van ma energiája”

– mondta Friderikusz a videóban. 

„Ha van sajtós, úgysem fog szóba állni vele, mert nem hagyom neki. Ha nincs sajtós, a végeredmény tulajdonképpen ugyanaz”

– közölte a műsorvezető, aki szerint Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője bosszúhadjáratot folytat ellene, és ezért kezdett oknyomozásba.

A volt tévés szerint a „Szalay-féle” újságírók létezése indokolja, ha van sajtósa, de ha nincs sajtósa, akkor is, bár azt már nem magyarázta el, hogy miért gondolja így.

A videóban Friderikusz nem mondja el, hogy akkor most  létezik-e a sajtósa, vagy sem, aki a Csenterics Ágnes nevét használva írt a Blikknek, tehát érdemben nem cáfolta a Media1 állítását. A kiflis hasonlatért pedig elnézést kért.

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.