Főpolgármesteri Hivatal: árvízvédelmi fejlesztés indult Újpesten

Árvízvédelmi védvonalszakasz töltésének fejlesztése kezdődött meg Újpesten – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

2023. február 10., 19:07

Szerző:

Az árvízvédelmi fejlesztés a Megyeri Csárdától délre, a Fővárosi Vízművek telephelye mögötti területen az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep körtöltéséig zajlik. Azt írták, a munkálatok első lépéseként a fakivágásokat végzik el március 1-jéig, a holtfa a védett területen marad, hogy élőhelyül szolgáljon.

Hozzátették: a fejlesztés során a jóváhagyott erdő-igénybevételen túl az élő és élettelen természeti környezet károsítása tilos. A fejlesztés 35 ezer ember árvízvédelmi biztonságát és a vagyonvédelmet szolgálja - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

(Kiemelt képünk: Budapest Főváros Önkormányzata, a Főpolgármesteri Hivatal az V. kerületi Városház utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.