Fónagy János kitüntetéssel elvégezte a fideszes bicskanyitogató akadémiát

2017. október 18., 20:42

Szerző:

A vizes-vb-vel kapcsolatban kérdezte a kormányt, egészen pontosan Seszták Miklós fejlesztési minisztert az LMP-s Ikotity István. A dolog nem azért érdekes, mert nem kapott rendes választ, azt már megszoktuk. Hanem hogy milyen választ kapott! A minisztere helyett válaszoló Fónagy János államtitkár ezzel a legnagyobb fideszes bicskanyitogatók közé emelkedett.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ahogy azt a 444 kiszúrta, Ikotity kérdései a következők voltak a világ legdrágább, befejezése után hónapokkal is folyamatosan dráguló vizes-vb létesítményeinek utóéletével kapcsolatosan:

  • Mi történik a helyszíneken (Duna Aréna, műugrótorony, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín) hagyott, lebontásra váró vagy éppen feleslegessé vált épület- és szerkezeti elemekkel? Ennek hány százaléka kerül pontosan újrahasznosításra, és hol kerülnek újrahasznosításra? Hány százaléka kerül hagyományos hulladékudvarokba?
  • Milyen további lépéseket fognak tenni a vizes-vb helyszíneinek rendezése érdekében?
  • Hány fát (és milyen korúakat és fajtájúakat) vágtak ki összesen a vizes-vb létesítményeinek felépítése és a vizes-vb-hez kapcsolódó területrendezések miatt? Figyelembe véve azt is, hogy egy egy-két éves fiatal fa messze nem pótolja egy több tízéves, kiterjedt lombkoronával rendelkező, kifejlett fa pozitív élettani hatásait, hogyan és mikorra tervezik a kivágott fák pótlását?
  • Mennyibe kerül összesen a vizes-vb romjainak eltakarítása az adófizető polgárok számára, és mennyivel járulnak ehhez hozzá a rombolást végző alvállalkozók (kérjük, hogy a költségeket helyszínenként lebontva — Duna Aréna, műugrótorony környéke, Városligeti-tó, balatonfüredi helyszín — tételesen legyenek szívesek rendelkezésünkre bocsátani)?

Fónagy jános nem tétovázott, már elő is penderült a az alapos, minden igényt kielégítő válasszal:

„Az LMP már nem gondolja azt, hogy lehet más a politika. A párt színeiben szocialista politikusok a szocialisták stílusában beszélnek és kérdeznek. Az LMP-nek se a neve, se a szándéka nem őszinte. Ezért hiteltelen az is, ha egy LMP-s politikus Budapest épített és természeti környezetéért aggódik.

A vizes-világbajnokság beruházásai a környezeti fenntarthatósági szempontok figyelembevételével, egy komplex városfejlesztési program részeként valósultak meg, amelynek eredményeként Budapest egy élhetőbb és szebb város lett.”

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.