Folytatódik a májusi ősz, alig lesz több 15 foknál

Cserébe verőfényre számíthatunk szombaton.

2021. május 7., 16:54

Szerző:

Európában, Skandinávia keleti részén, illetve Közép-Európában ciklonok találhatók. A légörvényekhez tartozó frontok mentén többfelé fordul elő csapadék: az északi ciklonban havazás a jellemző, míg a délinél eső, zápor egyaránt előfordul, szilárd halmazállapotú csapadék csak a magasabban fekvő részeken tapasztalható.

A kontinens délnyugati részén már jobbára anticiklonális hatások érvényesülnek, és meleg, száraz levegő érkezik dél felől. Ennek hatására szárazföldünkön az Ibéria-félsziget déli részén mérik a legmagasabb csúcshőmérsékletet. A Kárpát-medencén pénteken hidegfront vonul át, majd szombat estig már egyre inkább magasnyomás alakítja az időjárást hazánkban is.

Idehaza északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és egyre inkább kelet, délkelet felé szorul vissza a csapadék. Szombat reggelig az ország nagy részén kiderül az ég, emellett pára-, ködfoltok is megjelenhetnek délnyugaton.

Szombaton a napsütést főleg hazánk északi részén zavarják majd gomolyfelhők, és délután némi lepelfelhőzet is besodródik nyugat felől. A gomolyfelhőkből elsősorban északkeleten lehetnek néhol futó záporok.

Pénteken északnyugatira fordul a szél, és többször megerősödik, Sopron térségében viharos is lehet. Éjszaka az ország középső részén élénk marad a légmozgás, míg szombaton egyre inkább mérséklődik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul. A szélcsendes, fagyzugos tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 18 fok között valószínű.

Kiemelt kép I Fotó: Merész Márton

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.