Folytatódik a csendes, enyhe és őszies idő

Napközben csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap.

2023. január 4., 07:03

Szerző:

Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentéséből.

A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

(Kiemelt kép: Idős fővárosi pár hazafelé tart újév előtti bevásárlás után az I. kerületi Vérmezőn, az öreg parki fák alatt, párás-ködös időben.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében