Folyik a nyomozás az Elios-ügyben, iratokat foglalt le a rendőrség

2018. július 30., 16:11

Szerző:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügyben folytatott eljárás eredményességének biztosítása érdekében. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter válaszolta Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő érdeklődésére – szúrta ki az MFor a Parlament honlapján a választ.

Pintér tájékoztatása szerint a nyomozó hatóság intézkedett iratok lefoglalásáról, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, aminek kiértékelése még tart.

A miniszter további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adott.

Amint arról beszámoltunk, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált azoknál a közvilágítási közbeszerzéseknél, amiket a miniszterelnök veje, Tiborcz István cége nyert el 2011 és 2016 között. Az OLAF több mint 13 milliárd forint EU-s támogatására tett javaslatot Magyarországgal szemben.

Fotó: Merész Márton

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség azért nyomoz, mert a gyanú szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettét és más bűncselekményeket követhettek el.

 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.