Földrengés zárta az évet – Volt, akinek a karácsonyfája is összedőlt

Földrengés volt Bosznia-Hercegovinában, a mozgásokat Magyarországon is lehetett érezni, főként Pécsen és a közeli településeken.

2023. december 31., 07:14

Szerző:

Földrengés volt Bosznia-Hercegovinában szombaton 21.43 órakor, amelyet hazánk több településén is lehetett érezni. A legtöbb bejelentés Pécsről érkezett – közölte a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. A becslések szerinti 5,2 magnitúdójú, Zenica várostól mintegy 10 kilométerre jelzett földrengés mélysége nagyon sekély volt.

A PécsAktuál online portál szerint a pécsiek és a komlóiak közül többen arról számoltak be, hogy ingott alattuk a szék, mozogtak a díszek a karácsonyfán, volt, akinek össze is dőlt, továbbá óra, tükör esett le a falról.

A Bahír azt írta, hogy a továbbiakban előfordulhatnak újabb rengések, melyek akár erősebbek is lehetnek. „A Horvátországi földrengéshez hasonlóan akár több hónapig is lehetnek utórengések” – olvasható a megyei hírportál cikkében.

(Képünk illusztráció / Fotó: N: Swen Pförtner/dpa)

 

 

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.