Földi László nyilvánosan mondott fel Tarlósnak

2017. november 6., 09:51

Szerző:

„Az interjú után nyilvánvalóan számolnom kell azzal, hogy a munkám befejeződik a fővárosi önkormányzatnál, hiszen a múlt héten egyértelmű írásos utasítást kaptam arra, hogy nem nyilatkozhatok migrációs témakörben" – ezt maga Földi László mondta a Magyar Időknek adott interjúban és hozzátette, hogy ezt Tarlós tekintheti felmondólevélnek. 

Földi, az egykori III/II-es hírszerző Tarlós István bevándorlásügyi főtanácsadója havi hétszázezerért. Szerződés szerinti feladatai stratégiai tanácsadást nyújtani a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről, illetve kidolgozza a fővárost érintő illegális bevándorlás következményire vonatkozó stratégiát, mely tartalmazza a Budapesten elkerülendő no-go zónák kialakulását is.

A helyzet akkor mérgesedett el Tarlós és Földi között, amikor a „biztonságpolitikai szakértő" szeptember végén az Echo Tv-ben kollaboránsnak, háborús bűnös, hazaárulónak nevezte a menekülteket segítő civileket, akiket szerinte minden további nélkül likvidálni kellene. A főpolgármester ezután sietve jelezte is, kirúgja Földi Lászlót, ha a még egyszer ebben a témában nyilatkozik.

Most megtette, bár nem akar senkit likvidálni és azt mondta, hogy az Echo Tv-s interjúban mondottakat némileg félreértették. Viszont az ellenségnek tekinthető civil szervezetek körét kiterjesztette az emberi jogok védelmezőire és a zöld mozgalmakra is. Szerinte ezek az NGO-k – és a mögöttük álló politikai, gazdasági érdekcsoportok – megtévesztik, átverik  a jó szándékú embereket.

Hogy biztos legyen a kirúgása, Földi még azt is elmondja, hogy Tarlós nem mondott igazat a nyilatkozatstoppal kapcsolatban. Földi szerint ő maga javasolta, hogy kissé visszavonul a médiából, arról pedig csak a sajtóból értesült, hogy Tarlós eltiltotta a nyilatkozatoktól. Ezt a főpolgármester csak három héttel később közölte vele, pedig többször is azt nyilatkozta, hogy személyesen egyeztettek az ügyben – állította.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.