Figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Köd miatt citromsárga riasztás van érvényben. 

2022. december 23., 07:21

Szerző:

Péntekre virradóan sokfelé alakul ki pára, köd, sűrű köd, ami csak lassan zsugorodik, helyenként tartósan megmaradhat, írja az Időkép. Szitálás, néhol ónos szitálás, napközben pedig elvétve az északi tájakon kisebb eső kialakul, majd kora estétől északnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik. Rövid napos időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek. Több helyen megélénkül a délnyugati szél. Folytatódik az enyhülés, hajnalban -1, +4, napközben 4-11 fokot mérhetünk.

Szombat hajnalban több helyen, napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Fagymentesnek ígérkezik az éjszaka, míg délután 7-13 fokra van kilátás.

(Fotó: MTI/Komka Péter)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.