Fideszes káder kerül az ÁSZ élére

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart.

2022. június 25., 10:40

Szerző:

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének, írja a Világgazdaság. A lappal Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke közölte, hogy a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni. Bánki Erik elmondta azt is, hogy a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart – írta a HVG.

Windisch László 2002-ben kezdett dolgozni a NAV jogelődjénél, 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és vámigazgatási főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatója volt. 2013–19 között az MNB alelnöke, innen ment át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta.

 

(Kiemelt kép: Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a korrupcióellenes világnap, valamint az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről aláírt közös nyilatkozatának 7. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen az Országház Gobelin-termében 2018. december 10-én. MTI/Balogh Zoltán)