Fidesz-színűre festették a „Pártállami Számvevőszék" székházát Gulyás Mártonék

2018. január 17., 14:24

Szerző:

Narancsszínű festékkel mázolták össze, azaz „Fidesz-színűre” festették az Állami Számvevőszék épületét a Közös Ország Mozgalom tagjai ma délután – írja a Mérce.

Gulyás Márton szerint erre azért van szükség mert az intézmény a Fidesz-KDNP kormány hatalmi eszközévé váltak. Gulyás szerint azzal, hogy a Számvevőszék büntetésekkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat, megtagadta, hogy az embereket szolgálja.

Az akcióval nyilvánvalóvá akarja tenni, hogy az ÁSZ egyszerű politikai eszközzé vált a kormány kezében, nem végzi el közfeladatait, és arra kéri a polgárokat, ők is hozzá hasonló módon fejezzék ki azt, ha ezzel nem értenek egyet – tette hozzá Gulyás Márton.

Az épületre néhány transzparens is kikerült “Orbán markában az ÁSZ” és “Pártállami Számvevőszék” feliratokkal.

A festékszórós akciót másodpercek alatt berekesztették a Számvevőszék épületéből kivonuló Készenléti Rendőrség egységei, akik elrángatták a Közös Ország aktivistáit a faltól, ott sorfalat álltak, azután pedig megkezdődött az akcióban résztvevők igazoltatása is.

Gulyás a Mércének elmondta, a festékezésért ő vállalja a felelősséget, és arra számít, szabálysértési eljárást indítanak meg ellene és az aktivisták ellen.

Mint ismert, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Domokos László vezette Számvevőszék sorra büntette az ellenzéki pártokat tiltott pártfinanszírozás címén, a Fidesz ügyeit azonban egyáltalán nem vizsgálja, így például nem foglalkozik azzal sem, vajon honnan szerezte Rétvári Bence azt a négy tonna krumplit, amit Vácon osztott szét a CBA elé felvonultatott közönségnek. 

Gulyás Márton korábban a Sándor-palotát festékpatronnal dobálta meg, az eset után előállították és 300 óra közmunkát kapott.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.