Fidesz: Megint szervezkednek a gonosz balos brüsszeliták a hős nemzeti kormány ellen

Hidvéghi Balázs az új Sargentini-jelentéssel kapcsolatban a közmédiában arról beszélt, hogy „a brüsszeli baloldaliak nem adják fel az ideológiai háborút Magyarország ellen".

2022. május 16., 09:53

Szerző:

Egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hidvéghi Balázs hozzátette, a jelentés szerint 2017-2018 óta minden sokkal rosszabb lett:

ez már egy autokrácia, nem igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül.


„Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani" – fogalmazott a kormánypárti politikus. Úgy értékelt, a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek – még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat. 

„Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben" – mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják.

 

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.