Győzelmi jelentésként közölte Gyömrő fideszes képviselője, hogy új konténerekben tanulhatnak a diákok

Kis siker is siker, már ha Szűcs Lajost, Gyömrő és térsége fideszes képviselőjét kérdezzük.

2023. szeptember 18., 18:23

Szerző:

Nagy örömmel számolt be Szűcs Lajos fideszes képviselő arról, hogy a gyömrői Fekete István Általános iskola tanulói az iskolaépület helyett szeptember 18-tól vadiúj konténerekben tanulhatnak majd - az iskolépület ugyanis nem készült még el.

Sőt, Szűcs hozzátette, még két lakókonténer érkezik majd az iskola udvarára, amit ugyancsak használhatnak a diákok. Az RTL azonban korábban arról írt, a szennyvíz az iskolában gyakran elönti a régi konténertermeket, sőt, Siegl Tünde, a szülői munkaközösség elnöke szerint néha egy-egy patkány is megjelent már.

Szűcs videójában reflektált is az RTL korábbi riportjára, az új konténerekre célozva ugyanis azt mondta,  „nem csak az RTL KLub, hanem mi is tudunk ilyen videót csinálni”. Az iskolaépület sorsa eközben továbbra is rendezetlen a Budapest környéki városban: „2020 tavaszán eldőlt, hogy a jelenlegi iskolánk épületeinek felújítása, bővítése, átalakítása nem járható út. A meglevő épületek műszaki állapota, elhelyezkedése, széttagoltsága, rossz tájolása miatt született meg az a javaslat, hogy a teljes bontás után egy új iskolát kell építeni a régi helyére. Ezzel az is változott, hogy nem plusz 16 tantermet építenek a megmaradó tantermek mellé, hanem 24 tantermes iskola épül”, – írta erről az iskola honlapja.

(Kiemelt kép. Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő a 2022. október 6-i megemlékezésen, Vecsésen. Fotó: Vecsés város, Facebook)